Cruisen starter i Bordeaux, hovedstad i departementet Gironde og største by i et av verdens mest kjente vindistrikt. Fra ­Bordeaux setter vi kursen mot Pauillac, Blaye, Libourne og Cadillac. Utflukten til den lille middel­alderbyen Saint-Émilion er et annet høydepunkt.

Pris pr person fra 16.680,- NOK*
Grasrotandelen for denne pakken er opptil kr. 640,-

 

Høydepunkter:

 • Bordeaux gamleby på UNESCOs verdensarvliste

 • Utflukt gjennom vindistriktet Médoc

 • Utflukt til den pittoreske vinbyen St. Émillion

 • Drikkevarer om bord inkludert

 

 • Dagsprogram:

  Dag 1, Oslo–Bordeaux

  Du møter Vista Travels reiseleder på Gardermoen, og sammen flyr vi med KLM til vinbyen Bordeaux. På flyplassen i Bordeaux venter bussen som skal kjøre oss til vårt førsteklasseskip MS Princesse d’Aquitaine. Vi sjekker inn, og finner oss til rette om bord. Vel installert samles vi til velkomstdrink, med presentasjon av mannskapet og påfølgende middag. Skipet blir liggende i Bordeaux til neste dag.

  Dag 2, Bordeaux–Pauillac

  Vi starter vårt cruise på elven Garonne, som er 600 kilometer lang, og har sitt utspring i de spanske Pyreneene. Vi seiler etter hvert inn på La Gironde, og passerer øyene Cazeau og Patiras før vi legger til i Pauillac. På veien seiler vi forbi Château Beychevelle, hvor seilskutene i gamle dager senket sine seil i respekt for eieren, hertugen av Épernon. Pauillac er den eldste og viktigste byen i regionen Medoc, og var i sin tid en stor utskipingshavn for vinhandlerne. Herfra får vi eksklusive viner som Château Latour, Lafite Rothschild og Mouton Rothschild. Disse vinslottene får vi se på dagens utflukt*. I Medoc ligger det over 1500 vingårder, og i området lages noen av verdens mest kjente rødviner. Regionen har et mildt og fuktig mikroklima som er perfekt for vinproduksjon. Her finner vi også de berømte produsentene Saint Julien, Margaux og Haut-Medoc, og vi kan vel røpe at det vanker smaksprøver i løpet av utflukten. I Pauillac kan for øvrig den vininteresserte ha glede av et besøk til «La maison du tourisme et du vin». Vi drar tilbake om bord til middag, men blir liggende ved kai til neste dag.

  Dag 3, Pauillac–Blaye

  Om morgenen seiler vi videre, og ankommer Blaye i 14.00 tiden. Mellom 1685 og 1689 bygget den franske ingeniøren Vauban, på oppfordring fra Ludvig 14., et stort festningsanlegg her for å beskytte byen Bordeaux mot inntrengere. Festningen, som står på UNESCOs verdensarvliste, byr på en storslått utsikt over elvemunningen. Blaye har også utstrakt vinproduksjon, og herfra kommer de berømte Côtes de Blaye-vinene. På ettermiddagen starter dagens utflukt*, som tar deg langs den flotte ruten La Corniche, eller «klippeveien». Bussen kjører forbi gamle fiskerhjem, vakre hager, klipper og vingårder, til den sjarmerende byen Bourg hvor vi gjør et kort stopp. Vi returnerer til Blaye, og avslutter med et besøk til det imponerende citadellet. Skipet blir liggende ved kai over natten.

  Dag 4, Blaye–Libourne

  Seilasen fortsetter i de tidlige morgentimer. Vi kommer inn på elven Dordogne, og legger til i Libourne om ettermiddagen. Her starter dagens utflukt* til Saint-Émilion. Dette går for å være den vakreste vinbyen i Bordeux-distriktet, og står på UNESCOs verdensarvliste. Middelalderbyen er bygget rundt en unik monolitt-kirke, som er hugget ut av kalkstein. Vi får blant annet se hulen til munken Emilion, som regnes for å være byens grunnlegger. Noen av katakombene under byen er nesten to tusen år gamle, og ble gravd ut av romerne som lagringskjellere for vin. Flere steder brukes de fortsatt til dette formål av dagens vinprodusenter. Rundt byen ligger kjente vinslott på rekke og rad, og Saint-Émilion har flere spennende vinbutikker. Utflukten avsluttes med et besøk til en familieeid vingård, hvor vi får en innføring i produksjonen, samt delta på en smaking. Skipet blir liggende i Libourne til neste morgen.   

  Dag 5, Libourne–Cadillac

  Vi tilbringer en rolig formiddag om bord mens vi seiler forbi Bordeaux mot Cadillac. Vi ankommer etter lunsj, og legger ut på dagens utflukt* til det imponerende middelalderslottet Châteu de Roquetaillade. Slottet, som har vært eid av samme familie igjennom flere generasjoner, driver fortsatt vinproduksjon, og er i dag en del av Frankrikes historiske kulturarv. Vi fortsetter til vindistriktet Sauternes, som er mest kjent for sine dessertviner. Selvsagt vanker det en liten smaksprøve. Vi avslutter dagen med en byrundtur i Cadillac, hvor vi får se de største attraksjonene og høre litt om byens historie. Skipet ligger i Cadillac over natten.

  Dag 6, Cadillac–Bordeaux

  Vi seiler tilbake til Bordeaux, og spiser lunsj om bord før vi legger til kai tidlig ettermiddag. Bordeaux er verdens vinhovedstad, og hvert år arrangeres bransjens Vinexpo her. Hvis du er interessert i arkitektur er Bordeaux et lite skattkammer. Her finnes noe av de flotteste 1700-talls bygningene i Europa. Disse får vi se mer av på ettermiddagens byrundtur* Vi starter med en busstur forbi de viktigste attraksjonene. Så fortsetter vi til fots igjennom gamlebyens snirklete gater, og de smale smugene i Saint Pierre-kvarteret. I sentrum finnes utallige restauranter og kafeer, hvor man kan se på livet mens man nyter utsøkt fransk mat og et glass Bordeaux-vin. Byen har også meget gode shoppingmuligheter, eksempelvis langs Rue Sainte Catherine. Vi ligger til kai til dagen etter, så de som også vil oppleve litt av utelivet har mulighet til det. 

  Dag 7, Bordeaux

  I dag kan du fortsette å leve det gode, franske liv i Bordeaux, eller bli med på en valgfri heldagsutflukt til Arcachon-bukten. Området er kjent for sin østersproduksjon, og utflukten starter derfor med et besøk til østersmuseet i Larros havn. Etter lunsj fortsetter den med en båttur i bukten, før det gjøres et stopp ved Europas høyeste sanddyner. De som klatrer alle 107 meterne opp på toppen blir belønnet med en flott utsikt. Alternativt kan du bli med reiselederen og besøke det fantastiske opplevelsessenteret La Citè du Vin i Bordeaux. La Cité du Vin åpnet i 2016, og er en unik kultur­institusjon som gir deg et innblikk i vinens verden, gjennom tidene, på tvers av ulike kulturer og sivilisasjoner. Om kvelden inviterer kapteinen til festmiddag om bord, og sammen oppsummerer vi alle inntrykk og opplevelser.

  Dag 8, Bordeaux–Oslo

  Vi sjekker ut av skipet i 09.00 tiden, og reiser til flyplassen. Fly tilbake til Oslo med KLM via Amsterdam.

 • Avganger:

  Avreisested

  Oslo

  Destinasjon

  Bordeaux

  Gyldig fra

  30-09-2017

  Gyldig til

  07-10-2017

  Varighet

  8 dager

  Overnatting

  Lugar

  Transport

  Fly

 • Priser:

  Dekk Pris

  Grasrotandel

  Hoveddekk kr 16 680

  Kr 580

  Øvredekk kr 18 380 Kr 640

  Pris pr. person i delt dobbeltlugar.

  Tillegg for dobbeltlugar brukt som enkel på forespørsel.

   
  Utfluktspakke kr 2 060
  Utfluktspakken består av fem utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for de som ønsker det. Kjøper du utfluktene om bord er du ikke garantert engelsktalende guide, samt at utfluktene kan være utsolgt. Den valgfrie utflukten kan kun bestilles og betales om bord.
   
  Program utflukter:
  Dag
  Sted
  Utfluktspakke
  Valgfri utflukt
  1
  Bordeaux
   
   
  2
  Pauillac
  Vindistriktet Médoc
   
  3
  Blaye
  La Corniche til Bourg
   
  4
  Libourne
  Saint-Émilion
   
  5
  Cadillac
  Châteu de Roquetaillade
   
  6
  Bordeaux
  Byrundtur
   
  7
  Bordeaux
   
  Arcachon
  8
  Bordeaux
   
   
 • Inkluderer/Inkluderer ikke:

  Prisen inkluderer:
  • Fly Oslo–Bordeaux t/r med KLM (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
  • Flyskatter (kr 590 pr. des.16)
  • Transport flyplass–skip t/r
  • Havneavgifter
  • Syv netters cruise i utvendig lugar
  • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag  
  • Drikkevarer om bord: vin, vann, juice, øl, kaffe og te, samt ­drinker i baren, men ikke champagne og vin fra vinlisten.
  • Norsk reiseleder fra Vista Travel
   
  Prisen inkluder ikke:
  • Utfluktspakke (fem utflukter)
  • Valgfri utflukt til Arcachon
  • Besøk på La Cité du Vin
  • Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører
  • Reise- og avbestillingsforsikring
    
  Tips
  Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

 • Helse

  Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

 

Vis din interesse og så tar vi kontakt med deg!
Skriv inn din e-post for mer informasjon.

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Mer i denne kategorien « STENA LINE HURTIGRUTEN »

Kontakt oss

 • ABX Sport og Helse AS
  Besøks- og
  postadresse: Rådhusgata 28, 0151 Oslo
  Organisasjonsnummer: 938 048 207
 • +4745600384

Kom i kontakt med oss

Meld deg på vårt nyhetsbrev og gå aldri glipp av et godt tilbud igjen!

Om oss

Idrettsreiser er et reisebyrå som tilbyr tjenester på lik linje og med samme priser som andre reisebyråer. Forskjellen ligger i at vi gir en andel tilbake til din valgte idrettsgren (grasrotandel)

 • Grasrotandel
 • Reiseleverandører
 • Samarbeidspartnere
Kontakt

Rask tilgang