Nyheter

Hovedlandsrennet er over, og Carl Erasmus sikret seg ikke bare en pallplass!

Gull og Sølv på Carl Erasmus under hovedlandsrennet 

 

Hovedlandsrennet ble avholdt i Hafjell 21.-26.03 2017 og Carl Erasmus Finne vant både gull og sølv i noen av rennene. Her er oppdatering fra alpinisten selv:

Seks intense dager på Hovedlandsrenn er nå avsluttet, og det var definitivt noen oppturer og nedturer. I sum er jeg veldig fornøyd. Jeg har fått bekreftet at jeg er i toppen, men utkjøring i SSL og utkjøring i 2. omgangi Slalåmrennet etter ledelse på 0.23 sek etter 1. omgang var en stor skuffelse.  

I alt var det 125 påmeldte i Gutter U16 i dette Hovedlandsrennet som ble avholdt på Hafjell i regi av Lillehammer Skiklubb. Det ble avholdt totalt 6 renn, hvorav det første var et obligatorisk utforrenn. Her kom jeg inn på 2. plass bare 0.02 sek bak vinneren av denne treningsrunden.
I utforrennet ble fikk jeg samme plassering noe jeg er strålende fornøyd med. Det var en utfordrende utforløype med høy fart og et bra hopp på perfekt underlag. Løypa var på 1810 meter med en høydeforskjell på ca 500 meter.
Dagen etter var det duket for både Super G og Super Kombinasjon (Super G pluss 1. omgang slalåm). Super G løypa var stukket med mye sving, noe som egentlig ikke passet meg optimalt. Jeg ble nummer 6 bare 0.46 sekunder bak vinneren. I Superkombinasjonen måtte jeg derfor hente inn 0.46 sekunder for å vinne. Det klarte jeg med en liten margin på 0.03 sekunder etter en slalåmomgang jeg var svært fornøyd med. Med en offisiell 2 plass i Utfor, en 1. plass i Superkombinasjon og en 6. plass i Super G hadde jeg ganske lave skuldre inn mot både Storslalåm og Slalåmrennet. Dessverre kjørte jeg ut i første omgang av Storslalåmen, etter at jeg kom på innerski i midten av løypa. Ganske surt, men slik er sporten. Siste renn var Slalåm. Også her viste jeg skikkelig god Slalåmform med god ledelse etter første omgang på hele 0.23 sekunder. Dessverre kjørte jeg ut i 2. omgang.
Denne sporten er brutal, men jeg vokser på disse erfaringene og er mer motivert enn noen gang, og har en god følelse på at overgangen til FIS renn neste år kan bli grei hvis jeg fortsetter med samme utvikling som jeg har hatt så langt i år.

Sist redigert torsdag, 01 juni 2017 07:45

Kontakt oss

 • ABX Sport og Helse AS
  Besøks- og
  postadresse: Rådhusgata 28, 0151 Oslo
  Organisasjonsnummer: 938 048 207
 • +47456 00 384

Kom i kontakt med oss

Meld deg på vårt nyhetsbrev og gå aldri glipp av et godt tilbud igjen!

Om oss

Idrettsreiser er et reisebyrå som tilbyr tjenester på lik linje og med samme priser som andre reisebyråer. Forskjellen ligger i at vi gir en andel tilbake til din valgte idrettsgren (grasrotandel)

 • Grasrotandel
 • Reiseleverandører
 • Samarbeidspartnere
Kontakt

Rask tilgang