Nyheter

Costa Rica er preget av imponerende naturlig skjønnhet, et etablert system av verneområder, sosial og politisk stabilitet, høyt utdanningsnivå og effektiv infrastruktur.
Idrettsreiser satser på Costa Rica som Norges neste reise destinasjon!

Costa Rica er Norges neste reisedestinasjon!

  

Costa Rica ligger i Sentral-Amerika, mellom Nicaragua (Nord) og Panama (Sør), og mellom Karibia (øst) og Stillehavet (Vest). Den dekker 51 100 kvadratkilometer: som representerer bare 0,03% av overflaten av planeten vår, men holder ca 6% av verdens biologiske mangfold, noe som gjør landet til verdens mest mangfoldige, biologisk sett. Dette er grunnen til at over 25% av Costa Rica er miljøbeskyttet.

Guanacaste fjellkjede, et sentralt vulkansk område, og Talamanca fjellkjeden danner Costa Ricas viktigste fjellkjede som går fra Nordvest til Sørøst (som strekker seg fra 1000 til 4000 meter over havet) kryssende over hele landet. I midten av disse fjellkjedene ligger Central Valley, hvor rundt 60% av befolkningen lever. Der er noen aktive vulkaner (vulkanen Poas, Irazú Volcano, Rincón de la Vieja Volcano, Turrialba) og flere fjell: landets høyeste fjell heter Cerro Chirripó og når en høyde på 3.819 meter over havet (nesten 13.000 fot).

I disse høylandene har en rekke elver sitt utspring, som renner ned og gjør landet fruktbart og økomomisk viktig. De gir også mulighet til en rekke vannsport og er en kilde til elektrisitet. 

Costa Ricas vær er behagelig med en naturlig bris som kjøler ned de mesteparten av de kystnære områdene. Temperaturene i høylandet og fjellene er varmt om dagen og livlig om natten. Disse forholdene varierer ikke drastisk hele året. Den gjennomsnittlige temperaturen varierer fra 32°C  på kysten til 16 °C på fastlandet. Regntiden varier fra mai til november i Central Valley og Stillehavskysten.

Costa Rica er preget av imponerende naturlig skjønnhet, et etablert system av verneområder, sosial og politisk stabilitet, høyt utdanningsnivå og effektiv infrastruktur.

 

Sist redigert mandag, 20 mars 2017 10:28

Kontakt oss

 • ABX Sport og Helse AS
  Besøks- og
  postadresse: Rådhusgata 28, 0151 Oslo
  Organisasjonsnummer: 938 048 207
 • +47456 00 384

Kom i kontakt med oss

Meld deg på vårt nyhetsbrev og gå aldri glipp av et godt tilbud igjen!

Om oss

Idrettsreiser er et reisebyrå som tilbyr tjenester på lik linje og med samme priser som andre reisebyråer. Forskjellen ligger i at vi gir en andel tilbake til din valgte idrettsgren (grasrotandel)

 • Grasrotandel
 • Reiseleverandører
 • Samarbeidspartnere
Kontakt

Rask tilgang